Jak wysłać zaszyfrowaną wiadomość

    Zaszyfruj wiadomość w przeglądarce i wyślij link, który da się otworzyć tylko raz.

    0/10 000 znaków

    Ochrona frazą hasłową jest dostępna w planie Pro (29 USD/mies.). Zobacz plany

    Usuwanie po odczytaniu jest zawsze włączone dla anonimowych sekretów. Link sam się usuwa po jednym wyświetleniu.
    Usuń po odczytaniu
    Szyfrowane w twojej przeglądarce
    Wygasa po 7 dniach, jeśli nikt go nie otworzy

    Bez zakładania konta. Plan Free bez limitu czasu.

    Jak to działa

    1. 01

      Wklej hasło, klucz albo plik

      Wszystko jest szyfrowane w twojej przeglądarce, zanim cokolwiek zostanie wysłane. Usuwanie po odczytaniu jest włączone dla każdego anonimowego sekretu.

    2. 02

      Wyślij link

      Jeden adres URL. Klucz w części linku po znaku # zostaje w przeglądarce i nigdy nie trafia na nasze serwery.

    3. 03

      Zapisany sekret znika

      Pierwsze otwarcie trwale usuwa szyfrogram. Przy kolejnej wizycie, niezależnie od tego, kto otworzy link, pojawia się komunikat, że treść została trwale usunięta.

    Szyfrowanie w przeglądarce działa od 29 września 2026 r. Sekrety utworzone przed tą datą były przechowywane jako zwykły tekst, dopóki nie wygasły. Nazwę, rozmiar i typ pliku nadal widzimy. Przeczytaj pełny opis modelu bezpieczeństwa.

    Co sprawia, że wiadomość jest bezpieczna

    Trzy cechy. Tekst jest szyfrowany na twoim urządzeniu algorytmem AES-GCM-256, zanim cokolwiek zostanie wysłane. Klucz jest w części linku po znaku #, której przeglądarki nigdy nie wysyłają do serwera, więc LinkPilot nie może przeczytać wiadomości. Wiadomość da się też wyświetlić tylko raz: pierwsze wyświetlenie nadpisuje zapisany szyfrogram. Wiadomość, której nie da się odczytać tam, gdzie jest przechowywana, i która znika po jednym odczytaniu, jest tak bezpieczna, jak tylko może być wiadomość dostarczana zwykłym e-mailem lub przez czat.

    Bezpieczna wiadomość do każdego

    Wpisz ją w polu powyżej, naciśnij przycisk i wyślij link kanałem, z którego już korzystasz. Odbiorca otworzy go w dowolnej przeglądarce i nie potrzebuje do tego aplikacji ani konta. Jeśli chcesz wysłać bezpieczną wiadomość na telefon, wklej link do SMS-a. SMS nie zawiera nic poufnego, tylko link, który po jednym wyświetleniu będzie bezużyteczny.

    Wygaśnięcie, unieważnienie i drugi składnik

    Nieprzeczytana anonimowa wiadomość wygasa po siedmiu dniach. Darmowe konto pozwala ustawić jedną godzinę, 24 godziny lub siedem dni i unieważnić wiadomość w panelu. Plan Pro dodaje frazę hasłową (dodatkowe hasło do otwarcia linku), którą przekazujesz inną drogą, własną datę i godzinę wygaśnięcia oraz dziennik audytu, w którym widać każde wyświetlenie i trwałe usunięcie. Więcej o kryptografii przeczytasz na stronie o zaszyfrowanych linkach.

    Najczęściej zadawane pytania

    Plan Pro za 29 $ miesięcznie dodaje frazę hasłową do każdego sekretu, własną datę i godzinę wygaśnięcia oraz dziennik audytu, który zapisuje każde wyświetlenie, trwałe usunięcie i unieważnienie. Zobacz plany.

    Powiązane

    Wszystkie zastosowania